A gyerekek is érezzék jól magukat!

A gyerekek is érezzék jól magukat!

A gyerekek is érezzék jól magukat!

Az esküvő helyszíne lefoglalva, a meghívók kinyomtatva, a menüsor egyeztetve, a ruha felpróbálva, a zenekar szerződtetve… Úgy tűnik mindenre gondoltatok.

A remek hangulat érdekében mindent megszerveztetek, de biztos, hogy ez elég lesz? Ahhoz, hogy tényleg mindenki gondtalanul szórakozhasson, fontos, hogy a legkisebb meghívottak is jól érezzék magukat az este folyamán.

Most azt nézzük át, hogy mivel segíthettek nekik ebben.

A násznép összetételétől függ, hogy mekkora és milyen korú gyerekseregre számíthattok. Fontos, hogy ezt is végiggondoljátok a szervezés során és minden szolgáltatót értesítsetek róla, hiszen ők is csak akkor tudnak megfelelően felkészülni: hány etetőszék kell majd, lesz-e gyerekmenü, hová tegye a fotós a felszerelését, hogy az biztonságban legyen, stb.

Ha azt szeretnétek, hogy a meghívott szülők is részt vehessenek az ünneplésben és ne a gyerekek után futkossanak egész éjjel, akkor fogadhattok szakképzett babysittert vagy animátort, aki remek játékokkal szórakoztatja a kicsiket. De ti magatok is rengeteg apró figyelmességgel kedveskedhettek nekik:

Welcome drink

Érkezéskor a legtöbb helyen röviditalokkal fogadják a vendégeket. Igazán kedves gesztus, ha a kisebbekre is gondoltok a vendégvárás során. Alkoholmentes üdítőket, gyerekpezsgőt, de akár tejet keksszel is készíthettek nekik.

Helyszín a mókázásra

Amennyiben az időjárás és a helyszín engedi, érdemes a szabadban egy játszó-szaladgáló területet kijelölni, ahol kedvükre mókázhatnak az apróságok, így kisebb az esélye, hogy ledöntenek egy pincért a lábáról. Erre a részre készíthettek nekik ugróköteleket, óriás jengát, buborékfújót, de akár ugrálóvárat is.

Köszönetajándék – gyerekekre szabva

A kicsik köszönetajándéka is lehet egy apró játék, amivel már az este folyamán elfoglalhatják magukat. Ezt még ti is elkészíthetitek: vászonzsákra felrajzolhattok egy egyszerű játéktáblát (malom, amőba, dáma, a nagyobbaknak akár sakk is), bábukat pedig apró kövekből vagy gombokból készíthettek hozzá. Hosszú ideig eljátszanak majd vele és később is szeretettel gondolnak majd rátok, amikor előveszik.

Gyereksarok

Beltéren is készüljetek egy asztallal, ahol sötétedés után le tudják majd foglalni magukat a gyerkőcök! Tegyetek ki színes ceruzákat, zsírkrétákat, építőkockákat, a legcélszerűbb pedig, ha abrosz helyett egy nagy papírral terítitek le az asztalt. Esküvő témájú színezőket is könnyen találhattok a neten, de akár ti magatok is szerkeszthettek egyedi feladatlapokat.

Kreatív feladat

Kitehettek egy (strapabíró vagy egyszer használatos) fényképezőgépet és megkérhetitek a kicsiket, hogy készítsenek ők is képeket az este folyamán, kedves, egyedi emlékek készülnek majd számotokra!

Tánc csak nekik

Megbeszélhetitek a zenekarral, hogy – természetesen még a buli elején – legyen egy olyan blokk, amikor kizárólag a kicsiket szólítják a táncparkettre és általuk kedvelt dalokat játszanak. Kacsatánc, Hakuna matata, Legyen hó – remekül fog szórakozni mindenki!

Ennyi kedvesség láttán biztos, hogy az apróságok is remekül érzik majd magukat és a szülőknek is lesz lehetőségük, hogy önfeledten szórakozzanak, a cél pedig pont ez, ugye?