A koszorúslányok feladatai

A koszorúslányok feladatai

Esküvői előkészületek örvénye, meghívók, lánybúcsú, elveszett virágcsokor, kiszabadult hajtincs? Megannyi teendő, melyekben az arának nagy segítségére vannak koszorúslányai. De mik is ezek a teendők pontosan? Mire kell figyelned, ha koszorús leszel?

A koszorúslányok elsődleges feladata, hogy megvédjék a menyasszonyt a gonosz, ártó szellemektől azáltal, hogy egész nap körülötte forgolódnak, így a démonok összezavarodnak és a pár boldogan kelhet egybe.

Emellett természetesen ők segítik az arát az öltözködésben, egész nap kéréseit lesik és segítik őt mindenben, hogy a nagy nap tényleg olyan gondtalan és különleges legyen a számára, amilyen csak lehet. A hagyomány szerint az ő feladataik közé tartozik a hitvesi ágy előkészítése a nászéjszakára, emiatt nevezik őket nyoszolyólányoknak is.

Az előkészületek során segítséget nyújthatnak a menyasszonyi ruha és cipő kiválasztásához majd az esküvő stílusához legjobban illő koszorúsruhák megtalálásához. Ez nem könnyű feladat, hiszen szinte lehetetlen olyan fazont és színt találni, ami mindenkinek tetszik és jól is áll, de ne feledjétek, a menyasszony szava a döntő, hisz az ő napjáról van szó!

Az esküvői meghívók összeállításában, címzésében, de akár a szövegezésben is részt vehettek.

Szervezzetek kreatív, emlékezetes, a menyasszonyhoz illő meglepetés leánybúcsút!

Egyeztessetek a menyasszonnyal, hogy pontosan miben segíthettek, milyen terheket vehettek le a válláról, és ha megígértek valamit, tartsátok is be!

A nagy napon érkezzetek időben, a készülődés, öltözködés során segítsétek, nyugtassátok, ha izgatott és mindenképpen dicsérjétek sokat!

Mutassátok meg a násznagynak (vőfélynek, ceremóniamesternek), hogy kinek kell virágkitűzőt, kardíszt, stb. viselnie – mutassátok be egymásnak az esküvő fontos szereplőit!

Segédkezzetek a menyasszonynak az uszályt, fátylat vinni az esküvőn történő közlekedés során, igazítsátok meg a ruháját, haját, ha szükséges!

Fogjátok meg a menyasszonyi csokrot a gyűrűváltáskor!

Segítsétek a fotóst, videóst a vendégek beazonosításában, hogy biztosan készüljön felvétel a menyasszony számára fontos vendégekről!

Ügyeljetek rá és őrizzétek a ceremónia után a házassági anyakönyvi kivonatot!

Segítsetek a menyasszonynak az átöltözéskor is!

Gyakran gyerekek is vannak a koszorúsok között, az ő feladatuk hagyományosan a sziromszórás, cukorkadobálás, de vihetik a gyűrűpárnát vagy a fátylat is. Fontos, hogy a rájuk bízott feladatok legyenek a képességeikhez igazítva, így fontos és bájos szereplői lehetnek az esküvőnek. Kérjük meg a gyermekek szüleit, hogy segítsék a kicsiket, hogy minden zökkenőmentesen menjen.