A vőlegény is besegíthet?

A vőlegény is besegíthet?

A vőlegény is besegíthet?

Próbálok visszaemlékezni, hogy amikor az esküvőnkre készültünk, hogyan osztottuk fel a Párommal egymás között a Nagy Nappal kapcsolatos teendőket.

Alapvetően mindenről együtt döntünk, de utána a szervezés mindig az én reszortom volt. Szeretek mindent előre pontosan kitalálni, leegyeztetni, ellenőrizni. A mi esetünkben ez tökéletesen működik. No de mi a helyzet akkor, ha a vőlegény is jó szervezői készségekkel rendelkezik és ő is szeretné kivenni részét az előkészületekből?

Vagy, ha egyszerűen csak nem szeretnénk őt megfosztani a szervezkedés örömétől ezen az olykor rögös, de még inkább izgalmakkal teli úton? Fontos, hogy mindenképp hagyjuk őt is érvényesülni, döntsünk közösen, hiszen ez a nap kettőtökről szól.

Az alábbiakban összegyűjtöttem pár feladatot, amiben a vőlegények is örömüket lelhetik:

 

  • Karikagyűrű őrzése az esküvőig
  • Esküvői autó lefoglalása – Ebben mi is a segítségetekre lehetünk: Autóbérlés Esküvőre szolgáltatásunk alatt luxusautókat bérelhettek, melyeket megbízható és nagy tapasztalattal rendelkező sofőrök vezetnek, akik akár egész este szállítják a vendégeket egyik helyszínről a másikra, de kérhetitek, hogy csak a bevonulás vagy az ifjú házaspárként történő távozásotok valósuljon meg az álomautók egyikével.
  • Esküvői öltöny és kiegészítők (mellény, nyakkendő, díszzsebkendő) beszerzése: nem kell feltétlenül a menyasszonnyal együtt, lehet ez akár egy “fiús nap” a legjobb baráttal, vagy testvérrel.
  • Saját tanúd kiválasztása és felkérése
  • Nászút megszervezése – bevállalósabbaknak a helyszín, vagy akár néhány, a már kiválasztott úti célon Rátok váró program maradhat titokban is a menyasszony előtt, így még emlékezetesebbé tehetitek a Mézesheteket.
  • Szolgáltatókkal, ceremóniamesterekkel való tárgyalás, a megfelelőek kiválasztása, vagy legalább a lista szűkítése, hogy utána a menyasszonnyal együtt könnyebb legyen dönteni, hogy ki lesz a befutó.
  • Megjelenéssel kapcsolatos teendők: A férfiak általában kevesebb figyelmet fordítanak a külsőségekre, esküvőd napjára azonban hozd ki magadból a maximumot! Nem illik nagy szakállal, borostásan az oltár elé állni. Figyelj a hajadra, körmödre, legyenek ápoltak. Egyre többen szoláriumoznak és mennek el a nagy nap előtt a kozmetikushoz arckezelésre.
  • Pohárköszöntő megfogalmazása: Bár a legtöbben nem szeretik a nyilvános szerepléseket, ezen az estén mégis hagyomány, hogy a vőlegény szól néhány szót az egybegyűltekhez. Elég néhány kedves mondat, amit vegyíthetsz egy cseppnyi humorral is. Mondj köszönetet újdonsült feleségednek, a családtagoknak, és azoknak, akik segítettek abban, hogy a nagy napon minden gördülékenyen menjen.
  • Az esküvő napján Neked illik először odaérni mindenhova. A menyasszony késhet, te semmiképp. Ha nem vagy biztos a dolgodban, előzetesen le is mérheted, hogy mennyi idő alatt jutsz el a legfontosabb helyszínekre. (Ha igénybe vesztek sofőrszolgálatot, ők készségesen a segítségedre lesznek az indulási időpontokat illetően is.) Számos vállalkozóval aznap kell rendezni az anyagiakat. Ez pedig legtöbbször a vőlegény feladata. A legjobb, ha a pénzt külön borítékokba teszed, és felcímkézed. Ha szeretnél megszabadulni ettől a tehertől, kérd meg a tanúdat, hogy segítsen a számlák rendezésénél.

 

A hagyomány úgy tartja, hogy a lakodalom után az ifjú feleséget ölben kell bevinni közös otthonuk ajtaján, ez megakadályozza az őt kísérő gonosz szellemeket abban, hogy vele együtt bejussanak a házba. Szimbolikusan azt jelenti, hogy a férj tenyerén hordozza majd feleségét, gondoskodik róla és mindent megtesz a boldogságáért – ne feledkezz meg hát erről sem!

Autóbérlés esküvőre szolgáltatásunkat a következő linkeken érhetitek el:

www.autoberleseskuvore.hu
www.facebook.com/autoberleseskuvore
www.instagram.com/autoberleseskuvore