Esküvői trendek 2021-ben

Esküvői trendek 2021-ben

Esküvői trendek 2021-ben

A vírushelyzet rányomta bélyegét az esküvők világára is. Idén a családi kapcsolatok és a környezettudatosság kerül előtérbe: a 30-40 fős mikro-esküvők szervezésénél a hazai termékek felhasználása és a fenntarthatóság lesz a legfontosabb szempont.

Már nem kell meghívni minden ismerőst és rokont, a vendégkör a szűk családra korlátozódik, ami lehetővé teszi a bensőséges ünneplést. Ezáltal nemcsak intimebbek, megfizethetőbbek és környezettudatosabbak lesznek az esküvők, de sokkal stresszmentesebbek is.

Lássuk, mi számít majd trendinek idén!

Hazai vállalkozók támogatása

A vírus gazdasági hatásai miatt rengeteg hazai vállalkozás került nehéz helyzetbe. Esküvőtök szervezése során őket is segíthetitek, ha magyar termékeket vásároltok: menyasszonyi ruhát magyar tervezőktől, dekorációt, meghívókat hazai kézművesektől válasszatok, a menü összeállításánál pedig a hazai ínyencségek mellett az alapanyagok beszerzéséhez is a helyi gazdákat preferáljátok!

Fenntarthatóság

A statisztikák szerint egy hagyományos esküvő ugyanannyi szén-dioxid kibocsátást eredményez, mint amennyit 5 ember termel egy év alatt. Ez rengeteg!

Az ökológiai lábnyom mérete kis odafigyeléssel jelentősen csökkenthető. Az alapok mellett – mint a szelektív hulladékgyűjtés, alapanyagok helyi termelőktől való beszerzése, papír szívószálak és kevesebb élővirág dekoráció használata – a szertartás során is választhattok az öko-barát lehetőségek közül: ilyen például a homok-szertartás vagy az egyre népszerűbb faültetés.

Szabadtéri esküvő

Töretlen népszerűségnek örvend a szabadtér igénye a párok körében. Vendégköszöntés, esketési ceremóniák, vacsora a szabad ég alatt – mind egyedivé teszik a nagy napot. Fontos, hogy szabadtéri események esetén mindig legyen B terv, arra az esetre, ha az időjárás nem teszi lehetővé a kint tartózkodást!

Ha szabadtéren kívánjátok megrendezni a házasságkötési ceremóniát is, jó, ha tudjátok, hogy az anyakönyvet kizárólag fedett helyen lehet elhelyezni. Ez esetben is keressetek nyugodtan, a szertartásvezetőt nem köti ilyen szabályozás!

Ehető virágok

Néhány virág pontosan olyan jó ízű, mint amilyen szép – valószínűleg éppen ezért váltak olyan népszerűvé az ehető virágok! Ezeket nem csak díszítésként használhatjátok a süteményeken, hanem jégkockába fagyaszthatjátok vagy salátába is keverhetitek.

Ez egy igazán különleges és izgalmas felhasználása az élő virágoknak.

Személyre szabott ajándékok

Az együtt töltött idő értékét a köszönőajándékokkal is kifejezhetitek.

Egyre nagyobb trendnek számít minden egyes vendégnek személyre szabott ajándék készítése, ami lehet egy kedves üzenet, néhány szem a kedvenc aprósüteményéből vagy egy kedves emléket felidéző közös fénykép.

Visszatérés a hagyományokhoz

Tekintve, hogy ebben az évben rendkívül bensőséges, örömteli pillanat lesz a házasságkötés, ismét előtérbe kerülnek a hagyományok:

 • Sokan választják majd azt a templomot az esküvői szertartáshoz, ahová gyerekkorukban jártak.
 • A menyasszonyi csokrok az otthoni kertben is megtalálható virágokból – mint rózsa, dália, napraforgó – állnak majd.
 • A ruhák kiválasztásánál a letisztultabb, klasszikusabb fazonok kerülnek előtérbe, de az igazán szerencsés menyasszonyok édesanyjuk vagy nagymamájuk ruhájában állhatnak oltár elé.
 • Családi ereklyék (pl. egy hajdísz, fátyol vagy tiara) viselése a nagy napon.

Trendszínek

Öt éve fordul elő utoljára, hogy két árnyalatot együtt választanak meg az év színének. A Pantone bejelentése alapján 2021-ben a világos napsárga és nyugtató szürke kombinációja lett a befutó. Ez a színkombináció az erő, összefogás és remény érzéseit erősíti, melyekre napjainkban nagyobb szükségünk van, mint valaha.

A pezsgőn energikus, kellemesen meleg és élettel teli sárga – a napfény ereje keveredik a stabilitást, erőt és örökkévaló szilárd alapokat szimbolizáló szürkével, tökéletes harmóniát alkotva.

A 2020-as év népszerű színkombinációi továbbra is közkedveltek lesznek: hamvas zöld – halvány rózsaszín, a rozsda – zöld, smaragdzöld – fukszia.

A színek mellett a márványminta is hódít majd idén. Visszaköszönhet gyertyákon, asztali futókon, de akár aprósüteményeken is!

 

Menyasszonyi ruhák

 • Duchesse ruhaanyag: finom tapintása és gyönyörű fénye miatt rendkívül népszerű a tervezők között. Elegáns és klasszikusfazonokhoz tökéletes választás, hiszen nagyon jó tartása van. Merevsége miatt jó alternatívája lehet az abroncsnak is. Katalin cambridge-i hercegné is egy duchesse ruhában állt az oltár elé – igazi hercegnői darab!
 • Aszimmetrikus vállak: nagyon karakteres sziluettet ad és bármelyik fazonú szoknyához passzol. Feltűzött frizura és gondosan kiválasztott fülbevaló a társuljon mellé!
 • Masnik és háromdimenziós virágok: bájos és jellegzetes megjelenést biztosítanak. Választhatsz apróbb darabokat, amiket akár halmozhatsz is egymásra, ami rendkívül látványos, de egy nagyobb virággal, vagy az egész outfitet uraló, egyetlen hatalmas masnival nem lehet mellélőni.
 • Puffos ujj: utcai viseletként már tavaly megjelent, az idei évre azonban a menyasszonyi ruhákat is meghódította. Több fajtát alkalmaznak a tervezők, van, amelyik hosszú ujjú, és nem különül el a ruhától; van, amelyik rövid, de a vállrész folytatása; illetve olyan is van, amelyik teljesen elkülönül a ruhától, és egy önálló darab.
 • Palást: ha szereted a hercegnős hangulatot, vagy ha fázós vagy és nem szívesen mutatsz magadból túl sokat, akkor viselj palástot az esküvődön! A teljesen letisztulttól a kézzel gyöngyözött darabokon át hatalmas a választási lehetőség. A palást viseléséhez érdemes magas sarkú cipőt választani, így a fotókon is csodásan fogsz mutatni.
 • Nadrág: a bátrabb menyasszonyok nyugodtan válasszanak nadrágot a nagy napra! Egyre nagyobb a választék, egyre izgalmasabb formák és díszítések várnak rád. A tökéletesen szabott darab pedig alap kell, hogy legyen, hiszen minden szem rád szegeződik majd!
 • Rövid: nagyon népszerűek most az ’50-es és ’60-as éveket idéző darabok. Rövid ruha esetén ügyelj arra, hogy az alapanyag és a szabás tökéletes mestermunka legyen, semmi esetre se keltse egy szimpla nyári ruha benyomását.

Egyedi fátyol

2021-ben a fátyol nemcsak hosszú és hercegnős lesz, hanem rendhagyó is! A jegyespár monogramjával, vagy egy kedves üzenettel hímezve személyre lehet szabni ezt a kiegészítőt is, ami így örök emlék marad.

Hollywood Glamour stílus

A fentebb bemutatott, hagyománytisztelő trendekkel ellentétben megjelenik majd egy teljesen más irány is az idei esküvőkön: a hollywoodi elegancia! Mivel a bezártság miatt a menyasszonyok most hosszú időt mackóban és papucsban töltöttek otthon, ezért vágyni fognak az extravagáns kinézetre – legalábbis az esküvőjükön mindenképpen!

Az arák visszatérnek a csillogó cipők, gyöngy-ékszerek és statement-nyakláncok világába. A természetes stílus kicsit háttérbe szorul és inkább a látványos hajkoronákra, valamint ruhakölteményekre kerül a hangsúly. Napcsókolta, bronzos arcbőr és elbűvölő smink társul ehhez az irányzathoz.