Hallottatok már az esküvői weboldalról?

Hallottatok már az esküvői weboldalról?

Hallottatok már az esküvői weboldalról?

Az online világ egyre nagyobb szerepet tölt be életünkben, miért ne használnátok ki előnyeit az esküvőtök szervezése során is?

Az esküvői weboldal hazánkban még nem túl elterjedt, de külföldön már nagy népszerűségnek örvend. Nézzük meg, mit érdemes tudni róla!

Azon felül, hogy már előre bepillantást enged esküvőtök stílusába, tematikájába, a weboldal rendkívül hasznos szerepet tölt be. Egy helyen összesít minden tudnivalót, fontos információt a nagy nappal kapcsolatban. Anélkül, hogy minden megívottnak külön-külön el kellene magyarázni a nap tervezett „menetrendjét”, az útvonalat a templomtól az étteremig, a parkolási lehetőségeket a szertartás helyszínén, vagy a közeli szálláslehetőségeket, itt mindent megtalálnak. Ráadásul, míg a szó elszáll, itt bárki bármikor visszakeresheti, hogy pöttyös vagy csíkos vízforralót szeretnétek-e nászajándékba.

A napjainkra oly jellemző folytonos változások nyomon követésére pedig nem is tudok egyszerűbb megoldást. Hiszen ki tudná észben tartani, hogy biztosan minden rokont értesítettetek-e az újabb szabályozások miatt szükségessé vált helyszíncseréről? Ha viszont a meghívó átadásakor (de akár a meghívón is) felhívjátok minden érintett figyelmét, hogy az esetleges módosításokról ott kap hírt, biztosan mindenki értesül majd minden fontos momentumról.

A nyomtatott meghívót és a személyes meghívást ugyanis semmiképpen nem – vagy csak nagyon kivételes esetekben (pl. külföldön élő családtagok számára) – helyettesítheti, de remek lehetőség, hogy a rövid beszélgetés során ne kelljen részletekbe bonyolódni.

Itthon is számos cég nyújt segítséget esküvői weboldal készítéséhez, de aki nem riad vissza néhány plusz órától a számítógép előtt, akár magának is elkészítheti – informatikai vénával megáldott vőlegények, eljött a ti időtök!

Érdemes több szolgáltatótól is ajánlatot kérni, hiszen itt is nagy különbségek vannak az árban aszerint, hogy mennyi információt és milyen hosszú ideig tesz elérhetővé egy-egy cég. Találhattok ingyenesen elkészíthető oldalakat is, de ha azt szeretnétek, hogy teljesen egyedi legyen weboldalatok, az esküvő után az elkészült képeket is közzé tudjátok tenni vagy akár a násznép is tölthessen fel pillanatképeket az este folyamán, akkor számos fizetős verzió közül választhattok. Ebben az esetben ráadásul biztosak lehettek benne, hogy nem csak asztali gépen, de telefonon vagy táblagépen is megfelelően fog megjelenni minden részlet.

Az arculat mindenképp passzoljon az esküvő színvilágához, tematikájához és roppant elegáns, ha ugyanaz a grafikai elem köszön vissza minden részleten – a weboldal mellett a meghívón, ültető- és menükártyákon is.

De mire is használható pontosan egy esküvői weboldal?

Néhány ötlet a teljesség igénye nélkül:

 • A legtöbb szolgáltató egyedi webcímet biztosít, amit ti választhattok ki.
 • Természetesen tartalmazza a neveiteket és a dátumot.
 • Írhattok magatokról rövid bemutatkozást, rakhattok fel korábban készült fotókat.
 • Köszönthetitek a násznépet, megoszthatjátok velük akár kedvenc idézeteteket is.
 • Elhelyezhettek egy visszaszámlálót, mely pontosan mutatja, mennyit kell még várni, hogy egybekelhessetek.
 • Megadhatjátok a tervezett programot, így mindenki előre tudhatja, mikor lesz ideje átöltözni vagy pihenni kicsit.
 • Dress code, vagy csak felkérés, hogy mindenki viseljen egy, a tematikának vagy a választott színvilágnak megfelelő darabot.
 • Nászajándéklista – de ha már megvan mindenetek, egy frappáns versikével azt is tudathatjátok a vendégekkel, hogy inkább a pénznek örülnétek.
 • Elhelyezhettek egy űrlapot, amin a meghívottak visszajelezhetnek, hogy részt tudnak-e venni az eseményen, ha pedig email címet is kértek, akkor elég egy kör-email és máris mindenkit értesíteni tudtok a frissítésekről.
 • Az ültetőkártyákhoz hasznos lehet, ha van lehetőség megadni a kísérők nevét, sok kellemetlenség megelőzhető ezzel.
 • Az esetleges allergiára, ételérzékenységre is jó, ha rákérdeztek.
 • Szálláslehetőségek a közelben.
 • Meg tudjátok alapozni a bulit azzal, ha mindenki megírhatja a kedvenc zeneszámát és gondoskodtok arról, hogy mind el is hangozzon az este folyamán!
 • Az esküvő után köszönetet mondhattok a megjelenteknek, felidézhetitek a legmeghatóbb pillanatokat, kitehettek egy rövid videós összefoglalót a lagziról, de akár a nászútról is beszámolhattok.

 

Azt gondolom, hogy az esküvői weboldal gyorsan a házasulandó párok kedvencévé válik, hiszen – roppant egyszerű módon – nagyban megkönnyíti a szervezéssel járó információáramlást.

Hallottatok már az esküvői weboldalról?