Homokceremónia

Homokceremónia

Homokceremónia

Egy szertartásvezető által tartott esketés egyik pozitívuma, hogy nincsenek kötelező, sablonos részek.

A szertartás a pár igényei szerint alakítható és több olyan elemmel is színesebbé tehetjük, amitől még különlegesebb lesz a ceremónia. A menyasszonyok kreativitásának és az esküvői kellékek széles választékának hála, már szinte csak a képzelet szab határt az egyes ceremónia kiválasztásához. Már szinte klasszikus, de mégsem tudom megunni a homoköntést.

Népszerűsége töretlen, ami nem csoda, hiszen a színek és formák tetszés szerint variálhatóak, így biztosan nem lesz két egyforma homokkép. Többféle változata létezik és már kész szetteket is lehet kapni, amit kedvetekre kombinálhattok a váza formáját és a homok színét illetően.

Ha homokceremónia képkeretet rendeltek, akkor a végeredmény még különlegesebb lehet, hiszen nem csak az összeöntött homok látványában gyönyörködhettek, hanem kedvenc esküvői fotótok is mindig szem előtt lehet a lakás díszeként.

Meddig tart és mikor kerüljön rá sor?

A felvezető gondolatok után maga a homoköntés néhány percig tart és érdemes a gyűrűhúzás után beiktatni.

Hogyan öntsük a homokot?

Erre sincs előírás, úgy öntitek, ahogy szeretnétek. 🙂 Véleményem szerint a legszebb homokkép akkor keletkezik, ha nem egyszerre, hanem felváltva szórjátok a keretbe, vagy vázába.

Tippek:
  • Ha már van közös gyermeketek, akár ő is önthet homokot, így a három színből egy igazán különleges végeredmény születik.
  • Gravíroztathattok is az üvegre, hogy még személyesebb emlék legyen: Feltűnhet rajta a nevetek, az esküvő dátuma, vagy akár kedvenc idézetetek.
  • Ha a homok többségét a képkeretben szeretnétek látni, mintsem az asztalon, javaslom, hogy egy kis műanyag tölcsérről se feledkezzetek meg.
  • Egyedi megoldás, ha homokórába öntitek a homokot. Stílusos és még az időt is méri. 🙂

 

Bármilyen ceremóniát is választotok, nem dönthettek rosszul, hiszen mind azt szimbolizálja: a kettő eggyé válik, közös életetek elkezdődik. Nem utolsó sorban a szertartás egyik fénypontja lehet.