A megfelelő helyszíntípus kiválasztása

A megfelelő helyszíntípus kiválasztása

A megfelelő helyszíntípus kiválasztása

A tökéletes esküvő megszervezéséhez először a tematikát és a helyszín típusát kell kiválasztani – a kettő szorosan összetartozik!

Egy vintage típusú menyegző furán mutatna egy modern hotelben, ahogy egy környezettudatos, green esküvő is egy fancy étteremben.

Ha a kategóriát belőttétek, már sokkal könnyebb a dolgotok, bár még így is számtalan típus, azon belül pedig rengeteg helyszín közül választhattok, több közülük lehet bel-vagy kültéri is, mindenki megtalálja majd az ízlésének és a pénztárcájának megfelelőt.

Ehhez egy nagyon fontos szempontot kell mindenképp szem előtt tartanotok: ez pedig az, hogy jó előre le is foglaljátok a vágyott helyszínt, hiszen – főleg a különleges, egyedi helyek már egy-másfél évvel előre teltházasak lehetnek.

Nézzük, milyen helyszíntípusok léteznek:

Klasszikusok

Étterem

Első gondolatként automatikusan adja magát a kedvenc, helyi étterem. Előnye, hogy ismeritek az ételek, a kiszolgálás minőségét, esetleg már ott megrendezett esküvőn is vettetek részt. Az éttermek gyakran rendelkeznek különböző tematikájú és színvilágú esküvői dekorációkkal, így ezt a gondot is le tudják venni a vállatokról.

Rendezvényterem

Ideális helyszín lehet a szertartáshoz és a lakodalomhoz is. Előnye, hogy könnyen találtok a vendégék létszámának megfelelő rendezvénytermet, ami rendelkezik a szükséges felszereléssel, technikai eszközökkel, személyzettel és gyakran saját cateringgel is. Leggyakrabban nem túl karakteres a berendezés, megfelelő dekorációval könnyen az esküvő tematikájához igazítható.

Hotel

Legnagyobb előnyét kényelmessége adja: helyben biztosítja az esküvő és a lakodalom helyszínét, valamint a távolabbról érkező vendégek szállását is. Catering és gyakran cukrászat is a rendelkezésre áll, ha pedig wellness szállodát választotok, a hajnalig tartó mulatozás fáradalmait is lehetőségetek lesz helyben kipihenni!

Hátránya az, hogy főszezonban gyakran több rendezvényt is tartanak ugyanazon a napon.

Romantikusok

Kastély

Számos kastélyszálló áll rendelkezésetekre, ha valódi hercegnős esküvőt terveztek. A kőből faragott szobrok, csipkés teraszok, gondosan ápolt rózsakertek és labirintusok varázslatos helyszínt biztosítanak nemcsak a rendezvényhez, de a fotózáshoz is, a grandiózus báltermekben pedig egy nagyobb létszámú násznép is kényelmesen ünnepelhet.

Borászat

Festői vidék, finom borok, rusztikus épületek adják az alapját egy borászatban tartott esküvőnek. Ha van kedvenc borvidéketek, ami mindig lenyűgöz benneteket szépségével, hangulatával, miért ne mondanátok ki a boldogító igent is ott?  Manapság egyre divatosabb helyszín, ennek megfelelően számos borászat berendezkedett már rendezvények, esküvők lebonyolítására is. Segítséget tudnak nyújtani a legmegbízhatóbb helyi szolgáltatók és szálláshelyek kiválasztásához, ha maguk nem rendelkeznek valamelyik szükséges elemmel.

Pajta rendezvényház

Vintage és öko típusú esküvők nagyszerű helyszíne, természetközeliségével páratlan összhatást lehet elérni. Rusztikus kialakításukon túl valódi rendezvényközpontként üzemelnek megfelelő kiépítettséggel, felszereléssel, technikával és személyzettel. Előnye, hogy általában kizárólagosan bérelhető, így nem fogsz még két menyasszonnyal összefutni a mosdóban, ahogy ez esetleg egy szállodában előfordulhat, viszont általában külterületen helyezkedik el, így nehezebb a megközelíthetősége és gyakran a szálláshelyektől is távolabb található.

Különlegesek

Múzeum, színház vagy akár cseppkőbarlang?

Ha gyakran jártok ilyen helyekre, esetleg a megismerkedésetek köszönhető valamelyiknek, érdemes utánajárni ennek a lehetőségnek is! Sok helyen van már lehetőség magánrendezvények megrendezésére is, szigorú szabályok betartása mellett persze.

Abszolút egyedi lesz a szertartás, ha ilyen nem mindennapi helyszínen kerül rá sor, a násznép biztosan sokáig emlegeti majd. Az egyedi helyszínnek megfelelően számos olyan szempontot is figyelembe kell venni, ami egy szálloda vagy étterem esetében fel sem merül: általánosságban elmondható, hogy a ceremónia megrendezésére nyílik csak lehetőség, a lakodalmat már másutt kell tartani; alkalmazkodni kell a helyszín nyitvatartásához; a szigorú önkormányzati előírások gyakran nem teszik lehetővé, hogy egy ilyen helyszínre és/vagy időpontban kivigyék a házassági anyakönyvet – ekkor azonban nagy segítség a szertartásvezető. Bármilyen egyedi helyszín vagy időpont kapcsán keressetek nyugodtan, mindenben a rendelkezésetekre állok!

Hajó

A Duna vagy a Balaton hullámainak hátán mondanád ki a boldogító igent? Természetesen erre is van lehetőség: különböző méretű és kialakítású rendezvényhajók közül választhattok mindkét helyszínen. Valamennyi fedélzetén teljes körű catering szolgáltatás és tapasztalt személyzet áll rendelkezésetekre, így igazán önfeledten ünnepelhettek, a kilátás pedig varázslatos hátteret biztosít majd mind a vacsorához, mind a fényképekhez.

Tengerpart

Bizonyára sok menyasszony álmodozik mezítlábas tengerparti esküvőről, ahol kettejükön kívül csak a tanúk vannak jelen. Talán épp emiatt vetik is el legtöbben ezt a lehetőséget, hiszen mindenki szeretné, ha legalább a közvetlen családja és legkedvesebb barátai osztozhatnának örömükben a nagy napon. Azonban ha nem a Bahamákon, hanem az Adrián rendezitek az esküvőt, ez akár meg is valósulhat. Ebben az esetben nászutat sem kell külön szervezni, hisz már a szertartás is ott zajlik majd!

Bármilyen helyszíntípusra és időpontra is essen a választásotok, szolgáltatásommal az ország egész területén igyekszem valamennyi kéréseteket, elképzeléseteket megvalósítani!