Szülőköszöntő ajándék

Szülőköszöntő ajándék

Szülőköszöntő ajándék

Anyák napján mi sem lehetne aktuálisabb és szebb téma, mint: a szülőköszöntő ajándék. Esküvőtök kapcsán kicsit nehezebb a dolgotok, hiszen mindkét szülőtöket szeretnétek valami igazán emlékezetessel megajándékozni, ami utal egyben hálátokra, amiért felneveltek és az előttetek álló új életre is.

Az ajándék értéke kevésbé lényeges, teljesen rajtatok múlik, hisz a hosszú évek gondoskodását nem lehet pénzzel kifejezni. Fontosabb, hogy szívhez szóló és igazán személyes legyen, így akár magatok is elkészíthetitek. Szüleiteket ti ismeritek a legjobban, fontos, hogy a választás során ne a saját, hanem az ő ízlésüket tartsátok szem előtt!

Leggyakrabban virág, vagy virágdoboz és bor az ajándék a szülők számára, hiszen édesanyja kedvenc virágát és édesapja kedvenc borfajtáját mindenki ismeri. Remek választás, hiszen apró üzenettel, táblácskával, gravírozással vagy egyedi címkével könnyedén igazán szívhez szólóvá varázsolható.

Ha szüleitek keze munkáját hálálnátok meg, készíthettek számukra gravírozott fakanalat és kalapácsot, ami konyhájuk és műhelyük dísze lehet.

Lehet egy apró ékszer és mandzsettagomb az ajándék, ezeket is személyessé lehet tenni gravírozással, de egy fényképes változatot is biztosan szívesen viselnek majd.

Ha arra gondoltok, hogy most, hogy kirepültök a családi fészekből és a szüleiteknek nem lesz kit dédelgetniük, remek választás lehet egy facsemete vagy bármilyen növény, amit ezután féltő gonddal óvhatnak.

Egy jól megválasztott fénykép is nagyon megható tud lenni akár képkeretben, akár vászonképként. Ha ennél is tovább mennétek, egy egész albumot is készíthettek, ami átfogja egész életeteket születésetektől fogva. Ebben az esetben érdemes a végén néhány oldalt üresen hagyni az esküvőn készült képeknek, így lesz teljes a kör.

Ha bátrak vagytok és nem riadtok vissza a szerepléstől, írhattok egy verset vagy köszöntő szöveget is, amit ott helyben az esküvői ceremónia részeként előadhattok szüleiteknek. A meghatottság garantált! De ha féltek, hogy megremeg a hangotok vagy nem bírjátok ki sírás nélkül, akkor én is szívesen felolvasom a szöveget helyettetek! 🙂

Ajándékozhatott számukra élményt is – akár veletek közösen, akár csak kettesben -, befizethetitek őket egy vacsorára, egy masszázsra, egy wellness hétvégére, de akár egy ejtőernyős ugrásra is. A lényeg megint csak ugyanaz: ŐK minek örülnének igazán.

Az ajándéktárgy csak egy gesztus, hiszen a rengeteg szeretetet és átvirrasztott éjszakát nem fogjátok tudni meghálálni vele. Legyetek majd ott, ha nekik lesz szükségük rátok, gondoskodjatok majd róluk ti is ugyanolyan szeretettel, ahogy ők tették azt gyermekkorotokban!